Забавления в Синеморец

Морски удоволствия
На основния плаж Бутамята можете да се отдадете на доста забавления присъщи на цивилизацията. Има няколко водни колела, предлага се и класическото возене на банан теглен от скутер, пързалка и дори можете да се пробвате на джет.

Бутамята е разположен в малко заливче и морските течения образуват леко вълнение. Това е едно от малкото места у нас, където често ще видите сърфисти.

За любителите на риболова

В Синеморец има уникална възможност да съчетаете морски с речен риболов или поне да „превключите” от единия към другия само разхождайки се няколкостотин метра. Река Велека е изключително подходяща за риболов и предлага огромно изобилие от видове риба – уклей, червеноперка, кротушка, бял амур, каракуда, скобар и много други. Река Велека е една от малкото, в които можете да ловите луповец. Ако не сте опитен рибар и хванете нещо непознато по-добре го върнете в реката. Реката се обитава от няколко вида риба като дивия шаран и змиорката, които са включени в Червената книга на България.

Ако не разполагате с необходимото оборудване – не се тревожете, има вариант да се включите в организирания морски риболов и да наемете цялото необходимо ви оборудване.

Разходки с лодка по реката
Круизите с лодка по устието на река Велека са едни от най-интересните преживявания предлагани по южното Черноморие. Реката изобилства от защитени видове и особено много птици.

Тук е едно от малкото места в света, където все още може да се види Каспийската водна костенурка често удобно припичаща се върху някой дънер. Една от най-големите атракции на растителното царство е Жълтата водна роза и уникалната Странджанска зеленика.

Има няколко варианта за избор на разходката – с очарователно „пиратско” корабче, с гребна лодка или дори с кану.

Екскурзия по море
Предвидете малко повече време за екскурзията по море и задължително вземете фотоапарат и ако имате, и бинокъл. Ще имате уникалната възможност да разгледате всички заливи от Синеморец до Резово, да посетите морски пещери и дори ако имате късмет да видите делфини или морски видри.

Сафари
Трябва да вземете фотоапарата. Задължително! Дори да сте отишли за повече от седмица просто времето няма да ви стигне да посетите всичко наоколо. А има толкова много за гледане – светилището „Мишкова нива”, тракийската гробница в село Бродилово или изстиналия вулкан – връх Папия.

Сафарито връща вярата ви в руската техника – няколко добре стегнати УАЗ-ки ще ви преведат през препятствия немислими за 4х4 от градски тип. А местата – местата, които ще видите са просто уникални и си заслужават всяко подмятане на тялото ви из кабината на джипа.

Конен туризъм
В Синеморец има отлични възможности да се сближите с животните или да дадете възможност на децата да изпитат удоволствието от контакта с животни. Една отлична възможност е да пояздите някое от прелестните животни в конния клуб. Конете са подходящи както за начинаещи така и за напреднали ездачи, а за децата има и две очарователни понита.

Ако до момента сте виждали кон само по Discovery Channel май е крайно време да проверите дали в жилите ви тече кръвта на прабългарите. Животните и екипът имат опит с начинаещи ездачи, така че възможността просто не е за изпускане. Опитни инструктори ще ви помогнат да овладеете звяра … аа, исках да кажа ездача в себе си и да се запалите по този невероятен спорт. Дори да не се престрашите да яздите остава споменът от контакта с благородните животни.

От друга страна – ако вече имате опит в ездата, могат да ви предложат и екстремна езда по високите части на крайбрежието.